Spiermassa opbouwen? Voorkom deze veelgemaakte fouten

Wil je graag wat meer body krijgen? Dan weet je ongetwijfeld dat je daar wat voor moet doen. Je lichaam trainen kost tijd en aandacht en daarom is het zonde wanneer je trapt in één van de veelvoorkomende fouten, die achteraf gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. In dit artikel leg ik een aantal van deze veelvoorkomende fouten aan je voor.

Bron: Tunturi.com/nl

Fout 1: een verkeerd trainingsschema

Een groot gedeelte van de sporters die graag wat meer kracht wil opbouwen, gaat de fout in door een verkeerd trainingsschema te hanteren. Er zijn veel standaard trainingsschema’s te vinden op het internet, maar deze zijn lang niet voor iedereen geschikt. Iedereen lichaam zit namelijk anders in daarom is het verstandig om een trainingsschema te volgen dat goed bij je past. Als je sport bij een sportschool, is er ongetwijfeld een trainer die je kunt vragen voor het samenstellen van een geschikt trainingsschema. Je kunt er ook voor kiezen om een personal trainer in de arm te nemen.

Fout 2: niet zwaar genoeg trainen

Het geheim achter het opbouwen van spierkracht en spiermassa is dat je ervoor moet zorgen dat je je spieren steeds wat zwaarder moet belasten. Op deze manier zorg je ervoor dat je spieren zich sneller gaan ontwikkelingen en dat je lichaam ze bovendien efficiënter gaat gebruiken. Voorkom dus gewenning en probeer de lat steeds wat hoger te leggen. Pas overigens wel op dat extra gewicht (of meer reps) niet ten koste gaan van je houding.

Fout 3: ongezond voedingspatroon

Eén van de meest – zo niet dé meest voorkomende fout – die sporters in het algemeen maken is dat zij zich alleen focussen op sporten, terwijl ze geen aandacht besteden aan hun voedingspatroon. Voor de opbouw van spieren is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Idealiter is dit zo’n 30 tot 40 gram eiwit per maaltijd.

Ben je op zoek naar meer tips op het gebied van krachttraining of zoek je een plek waar je fitnessapparatuur en accessoires kunt krijgen, zoals een halterbank, dumbbells, kettlebells of een fitnessmat? Kijk dan eens op de website van Tunturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *